Aile danışmanlığı kursu

Aile Danışmanlığı Eğitimi ne kadar?

Bu bölümlerden mezun ve mezun olacak durum da olanlara aile danışmanı olma yolunu açan yönetmeliğe göre 300 saati teorik, 120 saati uygulamalı eğitim, 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplamda en az 450 saatlik eğitim süresi yönetmelikle belirlenmiştir.

Aile danışmanlığı sertifikası alınca ne olur?

Aile danışmanlığı eğitimi ve belgesi alanlar, kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. Mesai saatleri dışında uzman olarak, aile ve sosyal politikalar bakanlığının il merkez müdürlüklerinde çalışma imkanı bulabilirler.

En iyi aile danışmanlığı eğitimi nereden alınır?

Aile Danışmanlığı Eğitimine kaydolup sertifikanızı Boğaziçi Enstitüsünden alabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden katılabileceğiniz Aile Danışmanlığı Eğitimi sayesinde üniversite onaylı sertifika sahibi olabiliir ve aile danışmanı unvanını alabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı eğitimi kaç ay sürüyor?

464 saatlik bir süreyi kapsayacak olan modüller eğitim sonucunda MEB onaylı Aile Danışmanlığı Eğitim Sertifikası verilecektir. Sertifikalar 04.09.2012 tarihli 28401 sayılı Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliğine uygundur. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı Eğitimi 3.5 ay sürecektir.

Aile danışmanı ne kadar kazanır?

Aile danışmanı maaşları 3000 TL ila 4000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak aylık ortalama maaş ile alınacak olursa, 3500 TL gibi bir miktarın ön plana çıktığını söylemek mümkün. Tabii kamu kuruluşları ya da özel sektöre bağlı olarak maaşlar farklılık gösterebilmektedir.

Aile Danışmanlığı sertifikası kaç saat olmalı?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Eğitimi üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saat sürer.

Aile danışmanı hastanede çalışır mı?

Buna göre aile danışmanlık sertifikası sahip bireyler “kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, “aile mahkemelerinde bilirkişi danışman olarak, rehabilitasyon merkezlerinde, mesai saatleri dışında uzmanlık hizmeti sunabilir veya bakanlıkların il merkez müdürlüklerinde yani kamuda da çalışma imkanı yakalayabilirler.