Antep usulü soğan kebabı tarifi

Soğan kebabı Antep usulü nasıl yapılır?

Soğan Kebabı / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. …
  2. Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. …
  3. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. …
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. …
  5. Afiyet olsun.

Oct 13, 2021

Soğan kebabı sosu nasıl olur?

Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin. epsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Soğan kebabı nasıl servis edilir?

Soğan kebabı yanına ne gider?

  1. Soğan kebabı yanına bulgur pilavı çok yakışır.
  2. Soğan kebabı yanına lavaş çok güzel gider. Hazır almak yerine ev yapımı olarak hazırlamak isterseniz lavaş tarifi videosuna bakabilirsiniz.
  3. Bu nefis menüye haydari ve marul salatası ekleyebilirsiniz.

Oct 20, 2014

Soğan kebabı Nasıl Yapılır tepside?

Tepside Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma ete tuz ve karabiberi ekleyip, yoğuralım.
  2. Soğanları baş kısmından ve alt kısmından keselim.
  3. Bir et, bir soğan tepsiye dizelim.
  4. Nar ekşisi ve sıvı yağı karıştırıp, yaptığımız tepsinin üzerine dökelim.
  5. Tepsinin üzerini folyoyla kapatalım.

Soğan kebabı mevsimi ne zaman?

Sonbahar ve kış aylarında da soğan kebabını tüketiyoruz. Doğal antibiyotik olan soğan kebabımız Gaziantep'te yapılan kebaplardan birisidir.

Soğan kebabı hangi ile ait?

Ülkemizde pek çok kebap çeşidi var, bunlardan biri de Gaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı. Adından da anlaşılacağı üzere soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde kuzu kıyması kullanılır.

Soğan kebabı evde kaç dakikada pişer?

Soğanların arasına köfte yerleştirerek pişirme kabına dizin. Salça ve suyu karıştırarak köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.