Baharatlı patates topları

Nişastalı patates topları nasıl yapılır?

Çıtır Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış patatesleri güzelce ezin. …
  2. Patatesli harçtan elinizle ceviz büyüklüğünde toplar alın ve ortasını açın. …
  3. Kapatın ve elinizle yuvarlayın. …
  4. Çıkarıp önce unlu-nişastalı karışıma sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayın.
  5. Tavaya sıvı yağı alıp yağı kızdırın.

Fırında patates topları nasıl yapılır?

Ortasına parça kaşar yerleştirin ve püreyi, (kaşarı iyice kaplayacak şekilde) yuvarlayın. Hazırladığınız patates toplarını sırasıyla una, çırptığınız yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak borcama dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, içindeki kaşarlar eriyinceye kadar 20-25 dakika boyunca pişirin.

Baharatlı patates nasıl olur?

Patatesleri öncelikle yıkayın. Ardından elma dilimi şeklinde doğrayın. Baharatların hepsini bir kâse içerisinde karıştırın. Doğradığınız bütün patatesleri baharatlı karışımın içerisine bulayıp iyice karıştırın….Baharat Karışımı için:

  1. Tuz.
  2. Karabiber.
  3. Kırmızı biber.
  4. Sumak.
  5. Kekik.
  6. Biberiye.

Feb 26, 2020

Baharatlı patates tavada nasıl yapılır?

Tavada Baharatlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup halka halka doğrayın çok ince olmayacak şekilde.
  2. Karıştırma kabına, kekik, karabiber, pul biber, sıvı yağ ve tuzu alıp karıştıralım.
  3. İçine halka kesilmiş patatesleri ilave edip karıştıralım.
  4. Büyük bir tavaya patatesleri dizelim kalan sosu üzerine dökelim.

Çitir patates nasıl kızartılır?

Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.

Galeta unlu patates topları nasıl yapılır?

Galeta Unlu Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri haşlayıp eziyoruz. İçerisine tuz, karabiber ve yağı ekleyip yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle ortasına bastırıp küp doğradığımız kaşar peynirinden bir tane koyuyoruz kaşar peyniri görünmeyecek şekilde yuvarlayıp galeta ununa batırıyoruz.

Patates kızartmasının üzerine dökülen baharat nedir?

Yöreye göre kajun ya da cajun baharatı olarak bilinen lezzetli kızartma sosu bu tadı denemek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor.