Beslenme ve diyetetikten yatay geçiş

Yüksekokuldan fakülteye yatay geçiş var mı?

Cevap 2 – Fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilir.

Çoçuk gelişiminden hangi bölümlere yatay Gecebilirim?

Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
  • İktisat.
  • Kamu Yönetimi.
  • Maliye.
  • Uluslararası İlişkiler.
  • İşletme.
  • Konaklama İşletmeciliği.
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.

Bölümler arası yatay geçiş nasıl yapılır?

Bölümler Arası Yatay Geçiş Şartları * Üniversite not ortalamasının 2.00'dan yüksek olması gerekir. * Gireceği bölümün aldığı puan türüne göre puanının – 15 yada +15 puan sınırı arasında olması gerekir. Puan sınırında kişinin yerleştirildiği süreç baz alınır. * Yatay geçişe başvurular LYS'den 1 ay önce başlar.

4 yıllık bölümler ne zaman yatay geçiş yapabilir?

4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde yalnızca 2. ve 3.sınıfta geçiş yapabilirsiniz. Eğitim yılı 2 yarıyıldan ve toplamda 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğer 4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5 ve 6.yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.

Üstten ders almak yatay geçişe engel mi?

3. Yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur. Öğrencinin üst yarıyıllardan aldığı derslerde başarı şartı aranmaz. Üstten ders alınmış ise en son tamamladığı dönem GANO dikkate alınır.

2 yıllıkta yatay geçiş var mı?

(6) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Bu şartları sağlayan adaylar, önlisans programlardan lisans programlarına, lisans programlarından önlisans programlarına da yatay geçiş yapılabilir.

Çocuk Gelisiminden okul oncesine gecis nasil olur?

Öncelikle Çocuk Gelişimi mezunlarına okul Öncesi Öğretmenliği sınavsız geçiş imkanı sunan okullar sayesinde daha önce aldığınız derslerden AKTS sayesinde muaf olabileceksiniz. 2 yıllık MYO diplomanız artık 4 yıllık olabilir ve siz Çocuk Gelişimi Bölümünü bitirdikten hemen sonra doğrudan Okul Öncesi Öğretmenliği …