Bursada arap şükrü

Arap Şükrü ne zaman oldu?

1960'ta öldü babam. 67 yaşındaydı. O zamandan beri adını biz sürdürüyoruz. " Çetin Bey'e Bursa'nın okumuş yazmışlarının meyhane deyince neden Arap Şükrü'yü tercih ettiği soruluyor.

Arap Şükrü hangi semtte?

Arap Şükrü, Bursa'nın Altıparmak mahallesinde Yahudilik olarak bilinen bölgede yer alan balık lokantaları, işkembe çorba-paçacıları, sazlı sözlü eğlence yerlerinin bir arada bulunduğu, taşıt trafiğine kapalı turistik bir sokak. 1992'den bu yana turizm amaçlı bir eğlence sokağı olarak yaşıyor.

Arap Şükrü kimdir yaşıyor mu?

Arap Şükrü Kimdir ? 1893 Vodina (Selanik yakınlarında bir kaza) doğumlu olan Arap Şükrü, askeri okulda okuyup subay olduktan sonra "Akıncı Şükrü" olarak Kurtuluş Savaşı'na katılmış, Kütahya yakınlarında esir düşmüş bir savaş gazisidir.

Bursa Arap Şükrü ismi nereden gelir?

Resmi adı Sakarya Caddesi olan Arap Şükrü Sokağı bu adını Bursa'da bir meyhane kültürü oluşmasına katkıda bulunan, 1960'da hayatını kaybeden iş adamı Şükrü Değişmez'den alır. Şükrü Değişmez, Arap lakabını dedesinin Yemen'de bir Arap kızı ile evlenmesi nedeniyle almıştır.

Arap Şükrü kaç yaşında?

Tahmin edebileceğiniz gibi sokak adını bir kişiden alıyor. 1893 Vodina doğumlu olan Arap Şükrü, askeri okulda okuyup subay olduktan sonra "Akıncı Şükrü" olarak Kurtuluş Savaşı'na katılmış, Kütahya yakınlarında esir düşmüş bir savaş gazisi.

Arap Şükrü hangi şehirde?

Yahudi mahallesi olarak da bilinen bu sokakta Osmanlı döneminden kalma Geruş ve Mayor sinagogları bulunmaktadır. Bursa gecelerinin en hareketli ve en eğlenceli bu sokağının asıl hikayesi zamanında Arap Şükrü isimli bir esnaf burada bir mekan açmasıyla başlıyor.

Şükrü Değişmez kimdir?

(Vodina 1893 – Bursa 1960) Altıparmakla günümüzde Arap Şükrü sokağı adıyla anılan yerde yeni bir meyhane kültürü oluşmasına katkıda bulunan işadamı. "Arap" sanı, dedesinin Yemen'de bir Arap kızıyla evlenmiş olması nedeniyle, yakıştırma olarak takılmış. Kurtuluş Savaşı'na katıldı.