Diş hekimliği uzmanlık alanları

Diş hekimliği uzmanlık Alanları kaç yıl?

Tablodan da anlaşılacağı üzere Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ve Ortodonti uzmanlık alanının eğitim süresi dört yıllıkken diğer uzmanlık alanları için bu süre üç yıl olarak belirlenmiştir.

Diş hekimliği uzmanlık Alanları ne iş yapar?

Diş Hekimliği Mezunu Ne İş Yapar? Diş hekimliği mezunu kişiler hem özel hastanelerde hem de kendi kliniklerini kurarak çalışabilirler. Özel hastanelerde çalışabildikleri gibi aynı zamanda devlet hastanelerinde de çalışırlar. Devlet ve özel hastanelerde ağız sağlığını ve diş sağlığına yönelik teşhis yaparlar.

Diş Hekimliğinde uzmanlık Şart mı?

Bazı branşlar her diş hekimi tarafından yapılabilir. Ancak uzmanlık isteyen özel alanlar da vardır; protez, dişeti hastalıkları gibi. Artık bu alanlarda uzman hekimlere ihtiyaç var.

Diş Hekimliğinde kaç farklı branş vardır?

Bu talebe paralel olarak ülkemiz diş hekimliği fakültelerinde de 2012 yılından bu yana aynı tıp hekimliğinde olduğu gibi 8 farklı branşta uzmanlık eğitimi verilmeye başlanmıştır. 5 yıllık diş hekimliği eğitimi olan bir hekim, sonrasında spesifik bir alanda 3-4 yıl çalışmalar yaparak uzman diş hekimi ünvanını alıp, …

Diş hekimliği yan dalları nelerdir?

Diş Hekimliği Uzmanlık Alanları Nelerdir?

  • Diş Hekimliği.
  • Ağız-Diş-Çene Cerrahisi.
  • Ağız-Diş-Çene Radyolojisi.
  • Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti)
  • Endodonti (Kök ve Kanal Tedavisi)
  • Ortodonti.
  • Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları)
  • Protetik Diş Tedavisi (Diş Protezi)

DUS eğitimi kaç yıl?

Eğitim süreleri 3 ila 4 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı 2011 yılından beridir uygulanmaktadır. DUS yılda yalnızca 1 kez eylül ayında uygulanmaktadır.

Ortodonti uzmanlık kaç yıl?

Diş hekimliği unvanını elde eden adayların ortodontist olabilmesi için uzmanlık eğitimi alması gerekir. Bu eğitimin süresi 4 yıldır. Bu 4 yıllık eğitimi tamamlayan diş hekimlerine “ortodontist” unvanı verilir. Yani ortodonti uzmanlığının toplam eğitim süresi en az 9 yıldır.