Duble soslu ıslak kek

Dikdörtgen Borcamda Islak kek nasıl yapılır?

Nefis Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekerimizi çırpalım.
  2. Ardından önce sıvı sonra diğer malzemelerimizi de ekleyip çırpalım.
  3. Pürüzsüz olan kek harcımızı yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
  4. 180 derece fırında 30dk kadar pişirelim.

Keke çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Soslu Kek Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpıyoruz. …
  2. Un, kakao, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Orta boy borcamı yağlıyoruz kek harcını döküyoruz. …
  4. Bir tencerede sütü ve çikolata sosunu karıştırarak pişiriyoruz.

Islak kek nasıl yapılır malzemeleri?

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3adetyumurta.
  2. 1su bardağıtoz şeker.
  3. 1su bardağısüt.
  4. 1su bardağıayçiçek yağı
  5. 2yemek kaşığıkakao.
  6. 1su bardağıun+2 yemek kaşığı un.

May 13, 2019

Islak kek sosu nasıl yapılır?

Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır. İçine sıvı yağ ilave etmek sosun parlaklığını artırır. Bu sosu kek fırından çıkar çıkmaz, sosunuz çok sıcak olmayacak şekilde üzerine gezdirin.

Dikdörtgen borcamda kek nasıl yapılır?

Borcamda Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alın.
  2. Mikserle köpük olana kadar çırpın. …
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup spatula ile karıştırın.
  4. Homojen kıvamlı bir kek harcı elde edin. …
  5. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C' fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Yoğurtlu ıslak kek nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : Sıvı yağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Kakao ve vanilya da eklenip iyice karıştırılır ve karışımdan 1 su bardağı ayrılıp, buzdolabına konur. Kalan harca un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.

Ev usulü çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.