Eşim evlilik sözleşmesi istiyor

Evlilik sözleşmesi işe yarıyor mu?

Sonuç olarak: hukukumuzda “evlilik sözleşmesi” şeklinde bir sözleşme türü olmadığı gibi, adına evlenme sözleşmesi denilse dahi yapılan yukarıda örneklerini verdiğimiz şartlar içeren sözleşmeler kesin olarak hükümsüzdür. Yani hiçbir hukuksal sonuç doğurmaz.

Evlilik sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

Evlilik Sözleşmesi Ne Zamana Kadar Geçerli Olur? Evlilik sözleşmesi, eşler tarafından anlaşılarak kaldırılabilir ya da eşlerden birinin mahkemeye yapacağı başvuru ile kaldırılabilecek ya da değiştirilebilecektir. Eğer bu durumlar olmaz ise boşanma ya da ölüm ile evliliğin sona ermesi anına kadar devam eder.

Evliyken evlilik sözleşmesi yapılır mi?

Evlilik sözleşmesi ayırt etme gücüne sahip evli eşler arasında yapılabilmektedir. Yapılan evlilik sözleşmesinin geçerlilik şartlarını taşıması gerekmektedir. Evlenmeden önce resmi memura yani nikah memuruna onaylatma, evlendikten sonra ise notere onaylatma veya düzenletme şeklinde yapılabilir.

Evlilik sözleşmesi ölünce ne olur?

Ölüm halinde de evlilik sona erer. Evlilik sözleşmesi olarak adlandırdığımız mal rejimi sözleşmesi, evliliğin sona ermesi halinde mal paylaşımının nasıl yapılacağına ilişkindir. Dolayısıyla bu sözleşme ölüm halinde de geçerli olur ve mal paylaşımı buna göre yapılır.

Evlilik sözleşmesi kanunen geçerli mi?

Sözleşme yapılması zorunlu mudur? Hayır evlilik sözleşmesi veya mal rejimi yapılması kanunen zorunlu değildir. Taraflar evlenmeden önce veya evlilik esnasında sözleşme yapabilirler. Ya da evlendikten sonra evlilik/mal rejimi sözleşmesi yapabileceği gibi yapmama özgürlüğüne de sahiptir.

Evlilik sözleşmesi neleri kapsar?

Evlilik sözleşmesi, evli veya evlenecek çiftlerin evlilik aşamasında ve gelecekte evliliklerinin bitmesi durumuna karşılık sıklıkla imzaladıkları bir sözleşmedir. Esasen çiftlerin sahip oldukları malların paylaştırılması konusunda anlaşmaya varılmasına dayanır.

Evlilik sözleşmesi hangi durumlarda iptal olur?

AVUKAT YASİN GİRGİN

  • Zina Nedeniyle Boşanma Davası (TMK 161)
  • HAYATA KAST NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI (TMK 162)
  • SUÇ İŞLEME SEBEBİYLE BOŞANMA (TMK 163)
  • Terke Dayalı Boşanma Davası (TMK 164)
  • Akıl Hastalığı Nedeniyle Boşanma Davası (TMK 165)
  • Şiddetli Geçimsizlik Nedeniyle Boşanma Davası (TMK 166-2)