Hamurlu pilav tarifi

Perdeli pilav hamuru nasıl yapılır?

Pilavı kaplayacak hamuru hazırlamak için; yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Azar azar un ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayana kadar yoğurun. Kullanacağınız ısıya dayanıklı porsiyonluk kapları tereyağıyla bolca yağlayın.

Perde pilavı hamuruna ne konur?

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 su bardağı pirinç
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
  4. 2 adet tavuk budu.
  5. Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  6. 200 g çiğ badem.
  7. 1 kahve fincanı dolmalık fıstık.
  8. Karabiber, tuz.

Sep 1, 2015

Zerde pilav nasıl yapılır?

Zerde pilavı için 1,5 su bardağı pirinci bir tencereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakın. Nohutlu pilav için 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Üzerine 2,5 su bardağı pirinç ekleyip kavurun.

Perde pilava hangi baharatlar konur?

Malzemeler: 1 adet tavuk veya 3 adet keklik, 4 su bardağı pirinç, 1 /2 paket tereyağı, 1 su bardağı çam fıstığı, 1/2 su bardağı badem, karabiber, kimyon, kırmızı biber, tarçın (5 türlü baharat).

Siirt usulü perde pilav nasıl yapılır?

Pirinci tuzlu suda onbeş-yirmi dakika civarı beklet tencereye tereyağını al erit kabuksuz tuzsuz bademlerden bir avuç kadar al kalanı tereyağında pembeleşene dek kavur. Ardından pirinçi süz ve kavrulan bademlere ilave et üç-dört dakika daha kavur. Tavuk etlerini ekle tuz ile karabiberi ayarla sıcak tavuk suyunu dök.

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

Kavrulan soğanın üzerine 1 adet orta boy rendelenmiş domates ve yıkanmış pirinci koyun. Pirinci 3 dakika kadar sürekli karıştırarak, kavurun. Kavrulan pirincin üzerine kızarttığınız patlıcanları, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Son olarak tencereye 2 su bardağına yakın sıcak su döküp, 1-2 kere karıştırın.

Perde pilavı kek kalıbında olur mu?

Geleneksel perde pilavında özel olarak hazırlanmış bakır derin ve yüksek tencereler kullanılır. Siz elinizdeki malzemeye göre kek kalıbı, güveç ya da döküm tencere de kullanabilirsiniz. Malzemeler: 2 adet kalçalı tavuk but.