Ispanak borani nasıl yapılır

İyice yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları 3-4 seferde ekleyerek soğan ve sarımsakla kavurun. Kavrulan ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra soğuması için karıştırın ve Sütaş süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına ıspanak boraniyi düzgünce yayarak koyun.11-Apr-2017

Antakya ıspanak borani nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp yağda kavuralım. Ispanağı iyice yıkayıp bir parmak eninde doğrayıp sıcak suda 5 dk haşlayalım. Haşlanmış nohutu ve ıspanağı tenceremize ekleyelim, üzerini çok az geçecek miktarda su ekleyelim, kaynayınca tuzlu süzme yoğurdumuzu yemeğin suyuyla açarak yemeğimize ekleyelim.

Borani nasıl yapılır tarifi?

Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında doğradığınız soğanı ve sarımsakları güzelce kavurun.
  2. Ardından içine ıspanakları ekleyin ve ıspanakların rengi dönüp, pişene dek güzelce kavurun.
  3. Biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve bir servis tabağına alın.

09-Apr-2021

Ispanak tarator nasıl yapılır?

Ispanaklar güzelce yıkanır ve suyu süzülür. İnce doğrandıktan sonra zeytinyağında hafif kavrulur. 3-4 dk kavrulduktan sonra ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde yoğurt sulandırılarak yoğun kıvamda ezilir. Tuz, rendelenmiş sarımsaklar ve soğuyan ıspanaklar eklenerek karıştırılır.

Borani nasıl servis edilir?

Hazırladığınız ıspanak boraniyi servis tabağına alın. Üzeri için sos tavası içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine 1 çay kaşığı kadar kırmızı pulbiber ekleyip, hafifçe kızdırın. Hazırladığınız bu sosu ıspanak borani üzerine döküp, servis edebilirsiniz.

Kavrulmuş ıspanak nasıl yapılır?

Ispanakları ayıklayarak haşlayın ve suyunu süzün. Yemeklik doğradığınız soğanları bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı ve baharatları ilave edin, karıştırın. Haşlanmış ıspanakları ve yarım çay bardağı kadar suyu da ilave ederek birkaç dakika daha pişirin.

Borani nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Ispanak Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanağı yıkayıp doğrayın. …
  2. 1 çay bardağı pirinci yıkayıp, ıspanağın üzerine ekleyin.
  3. Tuzunu da ekleyip, üzerine gelecek su ekleyip, ağzını kapatın.
  4. Ispanakta suyunu salacağı için çok su eklemenize gerek yok.
  5. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Pirinçleri kontrol.

Borani içinde ne var?

Borani (Urfa) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg pazının kök kısımları
  • 1 soğan.
  • 500 gr kuzu eti.
  • 100 gr nohut.
  • 100 gr ince bulgur.
  • 100 gr kuru börülce.
  • 40 gr tereyağı
  • karabiber.