Iş sigorta sorgulama

Sigortalı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Sigortanızın yatıp yatmadığını öğrenmenin 2 farklı yolu vardır. Bu yollar; e-Devlet üzerinden sorgulama ve Alo 170 SGK hattı ile sorgulamadır.

Ne kadar sigortam var?

SGK gün sorgulama yapmak için www.sgk.gov.tr ya da e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Gerekli kimlik bilgilerinizi ve T.C. numaranızı kullanarak www.turkiye.gov.tradresinden şifresiz olarak SGK gün sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

SGK girişini nasıl öğrenebilirim?

Sigorta giriş tarihini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. e-Devlet üzerinden sigorta başlangıcınızı görmek için hizmet döküm belgesine bakmanız yeterli oluyor. Bu belgede sigorta işlemlerinize dair tüm ayrıntıları görebilirsiniz.

SGK sorgulama nasıl yapılır?

Dilerseniz SGK'ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

SGK durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.

Işe yeni başladım sigortam ne zaman gözükür?

Belirtilen statüde istihdam edilen sigortalılar da çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını SGK ya bildirirler.

Sigorta primi kaç TL?

Asgari ücret üzerinden indirimsiz sigorta primleri: 1234,25 TL olarak hesaplanmıştır. Asgari ücret üzerinden indirimli sigorta primleri: 1055,36 TL olarak hesaplanmıştır. Asgari ücret üzerinden ödemelerini alan 4b çalışanlarının aylık prim tutarı en az 1,235 TL olup, en fazla 9,257 TL olarak belirtilmiştir.