Kuşkonmaz fidesi satın al

Kuşkonmaz ne zaman dikilir?

Kuşkonmaz tohumu, toprak ısınmaya başlayınca, yani Mart ve Nisan aylarında ekilebilir.

Kuşkonmaz tohumu nerede satılır?

Kuşkonmaz Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? Kuşkonmaz tohumu, tohum üreticilerinden ve güvenilir adreslerden alınması gerekiyor. Günümüzde pek çok internet sitesi üzerinden de tohum satışı yapılıyor.

Kuşkonmaz bitkisi nasıl bir bitkidir?

Kuşkonmaz Latince adı Asparagus Officinalis olan sulak, ormanlık alanlarda, kumlu ve killi topraklarda yetişebilen yeşil sarımtırak çiçekleri bulunan gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılan zambakgillerden olan bir bitkidir. … Diyet lifleri içeren kuşkonmaz niasin, fosfor ve çok düşük sodyum açısından da zengindir.

Kuşkonmaz fidesi nasıl dikilir?

Kuşkonmaz yetiştiriciliğinde kullanılan fideler 10×10 aralıkta soğuk yastıklara ekilir. Çimlenme sorunlarını ortadan kaldırmak için ekimin 3 cm derinlikte yapılması gerekir. Yaklaşık 3-4 hafta içinde çimlenen kuşkonmaz tohumunun üzerinin harç ve organik madde yönünden zengin toprakla kaplanması gerekir.

Kuşkonmaz pençesi ne zaman dikilir?

Tohumla pençelerin üretilmesi Yastık yer, gün boyu güneş alan bir yer olmalı ve 30 cm derinliğinde işlenmelidir. Tohum ekimi sıcak bölgelerde Mart-Nisan, soğuk bölgelerde Nisan-Mayıs aylarında yapılır. Ekim için toprak sıcaklığının en az 100C, optimum 20-250C olması gerekir.

Kus konmaz tohumu ne zaman ekilir?

İlkbaharda; Mart, Nisan aylarında toprak ısınmaya başlayınca tohum ekimine başlanır. Ekilişlerinden 20-30 gün sonra çimlenme başlar. Çimlenmeyi kolaylaştırmak, zamanı kısaltmak için, tohumların daha önceden ıslak kuma katlanmaları veya hiç olmazsa 2 3 gün kadar suda ıslatılmaları faydalı olur.

Kuşkonmaz tohumu ne zaman ekilir?

İlkbaharda; Mart, Nisan aylarında toprak ısınmaya başlayınca tohum ekimine başlanır. Ekilişlerinden 20-30 gün sonra çimlenme başlar. Çimlenmeyi kolaylaştırmak, zamanı kısaltmak için, tohumların daha önceden ıslak kuma katlanmaları veya hiç olmazsa 2 3 gün kadar suda ıslatılmaları faydalı olur.