Misket köfteli yoğurtlu çorba

Şehriyeleri 6-7 dk pişirip köfteleri ilave ediyoruz. Ayrı bir kasede yoğurt, bir yemek kaşığı un ve yumurta sarısını çırpıcıyla iyice çırpıyoruz. Şehriyeler şişip yumuşayınca çorbanın suyundan bir iki kepçe yoğurtlu karışıma biraz döküp tekrar çırpıyoruz ve yavaşça karıştırarak çorbaya döküyoruz.15-Jan-2016

Terbiyeli misket çorbası nasıl yapılır?

Misket Köfteli Terbiyeli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, karabiber tuz iyice yoğrulur.
  2. Misket köfte şeklinde yuvarlanır.
  3. Unlanmış tepsiye alınır.
  4. Tencereye 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynayan suya köfte ve nohut atılır10 dakika kadar pişirilir.

Köfteli yoğurt çorbası nasıl yapılır tarifi?

Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi iyice yoğurup köfteleri hazırlıyoruz. …
  2. Bir yandan suyumuzu kaynatıyoruz.
  3. Yaklaşık 3 litre kaynayan suya biraz tuz ekleyip köfteleri 20 dk kadar pişiriyoruz.
  4. Yoğurt ve unu ayrı bir kapta karıştırıyoruz.

Top köfte çorbası nasıl yapılır?

Önce köfteyi yapıp ufak top şekli verin ve köftelerin pişerken yapışmaması için şekil verdikten sonra una bulayın. Tencerede 2 litre kaynayan tuzlu suya köfteleri atıp bi 5-10 dk pişirin. Köfteler pişerken bir kapta terbiye için yoğurt, un, yumurta ve sirkeyi çırpıp çorbaya ilave edin.

Köfteli Buğday çorbası nasıl yapılır?

Köfteli Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? 1 bardak buğday akşamdan ıslatalım. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika pişirelim. 150 gram kıymaya karabiber, tuz, az toz kırmızı biber ve bir tatlı kaşığı un koyalım. Minik köfteler yuvarlayıp un konmuş bir tabağa bırakalım.

Topalak çorbası hamuru nasıl yapılır?

Etleri 1 litre su ile birlikte düdüklü tencereye koyun ve 20 dakika kadar haşlayın. Bu esnada çorbanın köftesi için bulgur ve irmiği yoğurma kabına alın. Üzerine 1,5 su bardağı su ilave edin ve hafifçe karıştırıp bulgurların kabarması için 10 dakika kadar bekleyin.

Nebelyalı köfte çorbası hangi yörenin?

Adana İli Çorbaları: Analı kızlı çorbası, Bulgur çorbası, Börek çorbası, Cıdabır çorbası, Davşik çorbası, Dul avrat çorbası, Lepe (lapa) çorbası, Mahlûta çorbası, Mercimek çorbası, Nebelyalı köfte çorbası, Omaç (dutmaç) çorbası, Tarhana çorbası, Toyga çorbası, Yüksük çorbası. Adana ilinin 14 çorbası belirlenmiştir.

Kıymalı yoğurt çorbası nasıl yapılır tarifi?

Kıymalı Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye kıyma ve 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ konulup, kavrulur.
  2. Kıyma kavrulunca, 3 su bardağı su ve pirinç katılır ve kaynamaya bırakılır.
  3. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un beraberce çırpılır.
  4. Pirinçler haşlanınca, yoğurt karışımı eklenir ve 3 su bardağı su katılır.