Tavada hamsi pişirme

Evde hamsi nasıl pişirilir?

Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

  1. Hamsilerin başları alınır ve içleri temizlenir. Bol suda yıkanır ve suyu süzülür, tuz atılır.
  2. Hamsiler una bulanır ve fazla unu çırpılır. …
  3. Tabaktaki hamsi tekrardan tavaya aktarılır ve süzülen yağ tekrar konur.
  4. Diğer tarafı da kızarınca yağı süzülür ve servis tabağına alınır.

Jul 27, 2014

Tavada hamsi kızartması nasıl yapılır?

Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün. Tavada sıvı yağı kızdırın. Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.

Hamsi tavaya ne kadar yağ konur?

Hamsilerin diğer yüzü de piştikten sonra servis tabağına alarak sıcak sıcak servis yapın. PÜF NOKTASI: Pişirirken tavada 2 ya da 3 parmak yağ olması yeterli olur.

Kokusuz hamsi tava nasıl yapılır?

Hamsilerin üzerine sıvı yağ gezdirelim. Üzerine tekrardan pişirme kağıdı kapatarak kenarlarını açılmayacak şekilde güzelce katlayalım. Buharının çıkması için pişirme kağıdına kürden ile bir kaç tane delik açmalısınız. Hamsileri uygun bir tavaya alalım, kontrollü bir şekilde 5-6 dakika pişirelim.

Hamsi hangi unla yapılır?

Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor.

Fırına hamsi nasıl yapılır?

Fırında Pratik Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir tabağın içerisinde mısır unu ve tuzu karıştırın.
  3. Ayıklanmış hamsileri mısır ununa bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerlerine bir fırça ile ayçiçek yağı sürün.
  5. 30 dakika fırınlayın ve servis edin.

18-Jan-2021

Hamsinin tavaya yapışmaması için ne yapmalı?

Balık pişirirken her zaman derili tarafı altta gelecek şekilde hafif yağlanıp pişirilmesi tava veya ızgaraya yapışmasını ve dağılmasını engelleyecektir. 4. Balığı pişirilen ortamı ısıtmadan pişirmek!