Türkçe kaynakça nasıl yazılır

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.Aug 16, 2021

TDK kaynakçada nasıl gösterilir?

Not: Kurumlar kaynak olduğunda, metinde kısaltması yazılır. Örneğin, Türk Dil Kurumu kaynak olduğunda, metin içerisinde (TDK, 1996: 35) gibi bir kaynak gösterimi olur. Kullanılan tüm kaynaklar, metnin sonunda ayrı bir bölüm halinde yazar soyadlarına göre alfabetik olarak numaralandırılmadan verilmelidir.

APA kaynak gösterme nasıl yapılır?

APA biçimine göre kaynak gösterme, yazar(lar)ın soyad(lar)ının eser yılıyla birlikte parantez içinde gösterilmesiyle yapılmaktadır. Bir kaynaktan doğrudan alıntı yapılması durumunda sayfa numarasının da metin için alıntıya eklenmesi gerekmektedir.

Makaleden alınan kaynakça nasıl yazılır?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?

  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları

Jan 8, 2020

Iki isimli yazar kaynakçada nasıl gösterilir?

İki Yazarlı Atıf: Yazar, Editör veya çeviren sayısı iki ise soyadları arasında “ve” yazılır. 1. Yazar Soyadı ve 2. Yazar Soyadı Tarih: sayfa/levha.

Dönem ödevi kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.

Kaynakça Nasıl Yazılır APA word?

Word belgenizde, Şeritteki Başvurular sekmesine tıklayın. Alıntılar & Kaynakça grubunda, Stil'in yanındaki oku tıklatın. Kaynak ve alıntı için kullanmak istediğiniz stile tıklayın. Alıntı yapmak istediğiniz cümle veya tümceciğin sonunu tıklatın.

Metin içinde kaynak gösterme nasıl yapılır?

Metin İçinde Kaynak Gösterme Örnekleri İlk seçenek, yazarın soyadına ve araştır- manın yayın tarihine metin içerisinde yer verilmesidir (metin içinde kaynak gösterme); ikinci seçenek ise, metin içinde cümlenin tamamlanıp ardından ilgili bulguya ait kaynağın gösterilmesidir (parantez içinde kaynak göster– me).