K humat gübretaş

K Humat ne ise yarar?

Topraktaki sert yapıyı çözerek bitki kök gelişimini sağlayarak, toprakların fiziksel ve kimyasal yapısını düzenler. Ağır bünyeli topraklarda geçirgenliği arttır, hafif bünyeli topraklarda su tutma kapasitesini arttırır. Bitki besin maddelerinin bitki bünyesine alınmasını kolaylaştırarak verim ve kaliteyi arttırır.

K Humat nasıl eritilir?

Granular KHumate K 100 suda çok çabuk çözünebilir partiküller halinde olup,suda eritilerek doğrudan toprağa tatbik edilebilir veya herbisitlerle karıştırılarak uygulanır. Verimi arttırır, toprakta oluşan sertleşmeyi çözer, bitkinin daha kolay köklenmesini sağlar.

Ormin k nasıl kullanılır?

Ayrıca suda eritilerek bitki kök bölgesine uygulanabilir ya da püskürtme ile yapraktan verilebilir. . Toprak hazırlık sürecinde ; ekim için hazırlanan torak yüzeyine mibzer veya elle atıldıktan sonra hafif bir işleme ile ürünün toprağa karışması sağlanır. .Meyve ağaçlarında ; şerit ya da bant uygulaması ile kullanılır.

Hümik asit dekara ne kadar kullanılır?

Ekim öncesi veya esnasında uygulama: Ekim veya dikim öncesinde dekara 6-8 litre RİVASOL ® HÜMİK ASİT, son hacim 90‐120 litre olacak şekilde sulandırılarak ilaçlama makinası ile toprak yüzeyine püskürtülüp, 10‐15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanır.

Potasyum Humat nerede kullanılır?

Potasyum Humat Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu Patates, Çilek, Domates, Salatalık, Biber, Fasülye, Bezelye, Patlıcan, Kabak, Soğan, Sarımsak, Ispanak, Lahana, Havuç, Karnabahar, Kereviz, Brokoli,v.s. Fidelerin şaşırtılması esnasında: 250 gr 100 litre suda çözülür ve fide kökleri bu çözeltiye batırılarak dikilir.

Potasyum Humat nasıl üretilir?

Potasyum Humat : KOH çözeltisiyle suda çözünmüş hale getirimli olan leonarditin oluşturulduğu sıvı humit asit çözeltisinin içerisinde çöküntü yapan kil vb. artıkların ayrıştırılmasından sonra sıvı humik asitin kurutulması sonucu ortaya çıkmış üründür.

Ormin K plus ne işe yarar?

Ormin K Plus 2 0 10 Toprağın yapısını düzelterek, kil mineralleriyle birleşip toprağı tanecikli bir yapıya getirir. Toprağın hava ve su geçirgenliğini artırır, gevşeklik ve işlenme özelliği yükselir ve topaklanma önlenir. Verimsiz olan killi toprakların parçalanmasını sağlar ve toprağı verimli hale getirir.