Kyk yurduna sokulması yasak eşyalar

Odalarda ısıtıcı kullanmak ve elektrik kullanarak radyo teyp vb. aletlerle müzik dinlemek yasaktır. 6. Odalarda kokuşmaya ve bozulmaya elverişli yiyecek-içecek bulundurmak yasaktır. 7. Odalarda iskambil kağıdı, tavla, okey vb. oyunları oynamak ve müzik aleti çalmak yasaktır.Sep 16, 2021

Yurtta kalan öğrenci içeriye neler sokulmaz?

Her türlü kesici, delici alet, vurucu ve ateşli silah, mermi ve patlayıcı maddeler yurda sokulamaz. g. Alkollü içecekler ve uyuşturucu maddeler yurda sokulmaz. h. Yurda anne, baba ve kardeş dışında ziyaretçi kabul edilemez.

KYK evci izni nedir?

Kyk yurdunda kalan üniversite öğrencileri haftasonları dışında bir öğretim yılında 75 gün evci izni alabiliyorlar.

KYK Yurdu çıkana kadar nerede kalabilirim?

3- Bu süreçte nerede kalacağım sorusunu sorabilirsiniz. Yedek sıranıza göre 2 hafta – 9 ay arası yurt çıkma olasılığı vardır. Bu süreçte eğer varsa akrabanızın veya arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa da KYK misafirhanelerinde barınabilirsiniz.

Yurda giderken yanımıza ne almalıyız?

İlk defa yurtta kalacaklar için ihtiyaç listesi

  • YURTTA KALACAKLAR İÇİN İHTİYAÇ LİSTESİ
  • KIYAFETLER. Yurttaki dolaplar çok büyük olmayacağından yanınızda götüreceğiniz kıyafetler konusunda oldukça seçici olmanız gerekir. …
  • YEDEK NEVRESİM TAKIMI. …
  • TERLİK. …
  • KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ …
  • ÜTÜ …
  • KETTLE YA DA SU ISITICISI. …
  • KUPA, ÇATAL, KAŞIK.

KYK yurdunda kaç gün izin hakkı var?

Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

KYK yurtlarında kettle neden yasak?

çünkü kettle, saç kurutma makinası gibi aletler uzun süreli kullanılmaz.

KYK yurt özel izin nedir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğine göre yurtta kalan öğrencilere, üniversitenizin akademik takvimi gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi ve pazar) tatilleri, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.